Frontpage

Rólunk

50 éve a számítógép-tudomány szolgálatában.

Hírek

Hírek

Az eLearning Osztály által létrehozott egyedi fejlesztésnek köszönhetően a ConfTool rendszerrel olyan integrált és naprakész megoldás valósult meg, amely a részletes információk közvetlen okostelefonos elérhetőségét tette lehetővé, további hasznos szolgáltatásokkal kiegészítve: kedvencek lista, eseményemlékeztető, interaktív térkép.
A MELASZ, az Internet Szolgáltatók Tanácsa és a HunCERT 2024-ben is megrendezte az immár hagyományosnak mondható Magyar Elektronikus Aláírás Napja című rendezvényt, ezúttal hibrid formában.
A HUN-REN SZTAKI eLearning Osztálya 2024. július 3-5. között Szolnokon kiállítóként és előadóként vett részt a Magyar Hidrológiai Társaság XLI. Országos Vándorgyűlésén.
A HUN-REN SZTAKI az AI EDIH projekt keretében 2024. július 17-én rendezte meg kimondottan kkv-fókuszú meetupját, amin sikeres vállalkozások beszéltek a mesterséges intelligencia gyakorlati alkalmazásáról. A rendezvény közel telt házzal zajlott az intézet 2022-ben átadott Innovációs és Demonstrációs Terében (IDT).
Az Infokommunikációs és Információtechnológiai Nemzeti Laboratórium (InfoLab) keretében a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat munkatársai együttműködve a HUN-REN SZTAKI Hálózatbiztonsági és Internet Technológiák Osztály kutatóival és az Ukatemi Technologies Zrt.munkatársaival az Internet Survey Hungary (ISH) projekt keretében időszakosan a magyarországi interneten elérhető sérülékenységgel rendelkező végponti eszközöket keres és ebből különböző kutatási eredményeket és következtetéseket próbál levonni a hazai kiberbiztonsági helyzetre vonatkozóan.
A „Kanyarban az örök élet, az öregedéskutatás óriási léptékű felfedezéseket tett” című cikkből kiderül, mivel foglalkozik Kerepesi Csaba, hol tart most az öregedéskutatás, és mi minden érhető el a mesterséges intelligencia alkalmazásával.
Több olyan mérkőzés ismert a labdarúgás történetéből, amikor annak végeredménye mindkét pályára lépő csapat számára megfelelő volt egy harmadik csapat kárára. Az ilyen események minden esetben súlyos veszélyt jelentenek, hiszen lehetetlen bizonyítani, hogy a két csapat tisztességesen játszott és mindent megtett a győzelemért.
Lassan a csapból is AI folyik, és szakértők százai harsogják, hogy a mesterséges intelligencia és a digitalizáció használata nélkül a magyar vállalkozások rövid távon elvesztik versenyképességüket. Arról azonban kevés szó esik, hogy mégis miként használhatják a kkv-k az AI-t. A HUN-REN SZTAKI és az AI EDIH Hungary közös szervezésű meetupján vállalati szakemberek mutatnak be gyakorlati példákat, adattudománytól az AI-on át az infrastruktúra-fejlesztésig.
Az EPIC InnoLabs a HUN-REN SZTAKI és a Fraunhofer Társaság közös cége. Az interjúban szóba kerül, mit is csinál egy szimulációs mérnök, miért fontos a szimuláció, mi történik az EPIC InnoLabs témába vágó projektjeiben, és hogy a külvilág mit szól egy ennyire specifikus szakterülethez.

SZTAKI által koordinált Nemzeti Laboratóriumok

Események

Previous

2024. július

Következő
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Az összes eseményhez

Szolgáltatások

Szolgáltatások

Az ApertusVR egy MIT licenszű, nyílt forráskódú, platform és független programozói könyvtár, mely új megközelítésben teszi lehetővé a virtuális és kiterjesztett valóság integrálását a különböző ipari alkalmazásokba.
Testreszabott megoldásokat nyújtunk rugalmas, költséghatékony termelési és elosztó hálózatok tervezéséhez és működtetéséhez.
Pályázatmenedzsment a megfelelő beszállítók megtalálására, az egyedi igények szerinti szoftver eszközök fejlesztése, a megfelelő IT megoldások és tervezési technológiák megtalálása.
Több szempontú termeléstervezés és -ütemezés, szaktanácsadás, eseményorientált szimulációs modellezés, egyedi döntéstámogató szoftverek fejlesztése.
Konzultációs feladatok, mikro-fejlesztések és workshopok a reaktív programozás területén, illetve specifikusan RxJava és kapcsolódó könyvtárakkal/technológiákkal kapcsolatban.
Okostelefonokon vagy tableteken futó, offline alkalmazások, amelyek a mai kornak és trendeknek az élet sokféle területén képes megfelelni.
Egyedi és generikus multimédia tananyagok fejlesztése, azok helyszíni telepítése és konfigurálása.
A szolgáltatás olyan komplex tanácsadói tevékenységet foglal magában, amely végigkíséri a felhő infrastruktúra létrehozásának minden lépését a kezdeti koncepció felvázolásától a megépített infrastruktúra beüzemeléséig és használatának valamint üzemeltetésének oktatásáig.
Adattisztító megoldásaink nyílt szabványú, újrafelhasználható transzformációs műveletekre épülnek: a valódi érték az itt leképzett üzleti, iparági tudásban rejlik.

Projektek

Intézetünk erős és célzott alapkutatási tevékenységre támaszkodva, széleskörű hazai és nemzetközi együttműködések keretében hoz létre új eredményeket, és támogatja azok alkalmazását a gazdaság és a társadalom fenntartható fejlődésének érdekében, ugyanakkor segít megőrizni és fejleszteni a magyar tudományos-műszaki kultúrát is.

Egy web alapú polyp atlasz és a hozzá tartozó számítogépes algoritmus egy meglévő endoszkópos képrögzítő programcsomagba integrálva segít a polyp szövettani természetét valós időben megjósolni.

A projekt termelési és logisztikai hálózatok új modelljeinek és működtető rendszerének kifejlesztését célozza.

A projekt az európai gyártás rugalmasabbá, hatékonyabbá és biztonságosabbá tételét tűzte ki maga elé célul. Legfőbb újítása a munkás és a robot közös térbe helyezése.