A HUN-REN SZTAKI munkatársai is előadtak a Magyar Hidrológiai Társaság XLI. Országos Vándorgyűlésén

A HUN-REN SZTAKI eLearning Osztálya 2024. július 3-5. között Szolnokon kiállítóként és előadóként vett részt a Magyar Hidrológiai Társaság XLI. Országos Vándorgyűlésén.

A Magyar Hidrológiai Társaság XLI. Országos Vándorgyűlésének 452 regisztrált résztvevője hat magyar (vízkárelhárítás, vízkészlet-gazdálkodás, területi vízgazdálkodás, települési vízgazdálkodás, vízhasználat és környezete, illetve mesterséges intelligencia, digitalizáció), valamint egy nemzetközi szekcióban csaknem 120 előadást hallgathatott meg, a hagyományos baráti találkozón pedig több, mint 300-an vettek részt.

A „Mesterséges intelligencia, digitalizáció” szekcióban 2024.07.04-én Márkus Zsolt László, a HUN-REN SZTAKI eLearning Osztályának vezetője, a B-repared EU-s projekt koordinátorának képviselőjeként mutatta be a projektet. Az előadás megírásában a projekt VR fejlesztésért felelős tagjának (SFC) szakértői is közreműködtek. A vándorgyűlés résztvevői a projekt általános bemutatása mellett megismerkedhettek egy ágazati szakértői támogatással készült fejlesztéssel is, amelynek címe: „Árvízi emlékek Budapesten”. Ez a projekt keretében készített INFO@HAND B-prepared okostelefonos alkalmazásban érhető el magyarul és projekt hivatalos nyelvén angolul.

A rögzített, feldolgozott előadás a B-prepared projekt hivatalos YouTube csatornáján, alább tekinthető meg.

A hagyományoknak megfelelően a vándorgyűlés ideje alatt idén is sor került termék- és cégbemutatókra, ahol - mint 2015 óta minden évben - a HUN-REN SZTAKI eLearning Osztályának képviseletében Márkus Zsolt László és Veres Miklós mutatta be az osztály eddigi tevékenységeit, fontosabb fejlesztéseit.