Megtartotta első ülését a Kinin SOC projekt

2024. március 13-án a HUN-REN Központban a HUN-REN SZTAKI HBIT (Hálózatbiztonsági és Internet Technológiák Osztály) részvételével megtartották a Kinin SOC (Security Operation Center) projektindító meetingjét. A rendezvényen a kutatóhálózat informatikusai is részt vettek. Az eseményt dr.  Zalányi Viktória, a HUN-REN Központ Vezetői Kabinet, működtetési vezérigazgató-helyettese nyitotta meg.

A résztvevőket köszöntötte dr. Harnos Noémi, a HUN-REN Központ, Informatikai Osztály informatikai vezetője. A köszöntők után Rigó Ernő, a HUN-REN SZTAKI osztályvezetője és egyben a projekt szakmai vezetője széleskörűen ismertette a Kinin SOC (föderatív módon működő Biztonsági Műveleti Központ a HUN-REN kutatóhálózati intézményeknek) projektet.

Ezután a Kinin SOC komponenseinek részletes bemutatása következett, melyeket a HUN-REN SZTAKI szakértői ismertettek prezentációikban. A résztvevők a felmerülő új igényeket és kérdéseket is megvitatták.

Hamarosan elindul a Kinin SOCember program: a résztvevő intézmények kijelölnek a kapcsolattartót SOC-ügyekben, aki a Kinin SOC program további fejlesztési, tervezési ügyeiben is részt vesz.