A HUN-REN SZTAKI támogatásával rendezték az első HUNOG konferenciát

2023. október 10-12. között rendezték az első magyarországi NOG (Network Operation Group) konferenciát, a HUNOG-ot. A rendezvény szakmai támogatója a HUN-REN SZTAKI HBIT (Hálózatbiztonsági és Internet Technológiák Osztály) által üzemeltetett HunCERT. Az eseményen a HunCERT-t Ormos Pál és a HunCERT vezetője, egyben a HUN-REN SZTAKI HBIT osztályvezetője, Rigó Ernő képviselte. Az eseménnyel egyben a HunCERT elindulásának 20 éves évfordulóját is ünnepelték.

Első napon Ormos Pál a HunCERT elmúlt 20 évének fontosabb állomásairól, a megalakulásának történetéről, a jelenéről tartott előadást, és megosztott néhány gondolatot a közeljövő terveiről is. A rendezvényen, az évfordulóhoz kapcsolódóan megújult a HunCERT hivatalos weboldala, a https://www.cert.hu is, valamint új mottó is született: „Együtt a hazai kiberbiztonságét" . Az esti közös vacsora alkalmával a szervezők a 20 éves évfordulóra egy meglepetés tortával készültek.

Ormos Pál

A második nap zárásaként Rigó Ernő összefoglalta a 2023-ban indult DNS4EU projektet.  A rendezvényen a projekt konzorciumát vezető Whalebone képviselői is jelen voltak, keresték a további együttműködési lehetőségeket.

Címlapkép: Rigó Ernő; belső fotó: Ormos Pál