A HUN-REN SZTAKI kutatói is részt vettek a gita Műszaki Térinformatikai Konferencián

A HUN-REN SZTAKI kutatói is előadtak a gita Műszaki Térinformatikai Konferencián, amelyet 2024. április 25-26-án tartottak Esztergomban, a Szent Adalbert Rendezvényközpontban, amely komplexum a történelmi városnegyedben, a Bazilika és a Duna ölelésében található.

A konferencia plenáris részében Érdi-Krausz Gábor a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium projektkoordinátora adott elő: „A magyar mesterséges intelligencia ökoszisztéma és szereplői, kutatási projektek a MI Nemzeti Laboratóriumban” címmel.

A mesterséges intelligencia szekcióban pedig a Gépi Érzékelés Kutatólaboratórium kutatói, Gazdag Sándor: „Mesterséges tér-intelligencia alkalmazása csapatok beltéri helymeghatározásához” és Bugár-Mészáros Barnabás: „Légi-földi kooperatív térképezés autonóm járművek segítségével”, valamint a Mesterséges Intelligencia Kutatólaboratóriumból Molnár András: „Útvonaltervezés és látogatómenedzsment turisztikai útvonalhálózatokon” tartottak értékes előadásokat.

 A gita (Geospatial Information & Technology Association) egy nemzetközi térinformatikai non-profit szervezet, mely az automatizált térképezés és eszköz-menedzsment (AM/FM), térinformatika (GIS), rendszerfelügyelet és adatgyűjtés (SCADA) valamint az ezekhez kapcsolódó informatikai technológiák alkalmazásával foglalkozik, a közművek, kormányhivatalok és önkormányzatok és más szervezetek területén.

 

""