A Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium (MILAB) bemutatkozott az IVSZ MENTA konferencián

A Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium (MILAB) bemutatkozott az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) MENTA konferenciáján.

Az informatikai, távközlési és elektronikai iparágak összefogó szervezete, az IVSZ idén is megtartotta az éves vezetői menedzsertalálkozóját, a MENTA-t. Érdi-Krausz Gábor, a MILAB projektkoordinátora a MENTA „Mostból a mindörökkébe” szekciójában bemutatta a hallgatóságnak a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratóriumot. Ismertette a MILAB helyét a mesterséges intelligencia ökoszisztémában, és egyben partnerséget kínált a piaci résztvevőknek a MILAB kutatói közösségével való együttműködésre.

A vírushelyzetre tekintettel a konferencián sokan online vettek részt, több előadó is így tartotta meg előadását. A kétnapos esemény főszponzora a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) volt. A Mesterséges Intelligencia Nemzeti Stratégiához kapcsolódva a résztvevők meghallgathatták az NKFIH elnökhelyettesének, Sebők Katalinnak, valamint a Nemzeti Adatvagyon Ügynökség (NAVÜ) vezetőjének, Gál András Leventének előadásait is.