Termékek

Mi a Data Avenue?

A Flowbster egy új felhőorientált workflow-rendszer, hogy hatékony pipeline-ok legyenek létrehozhatóak a felhőkben, amellyel a rendkívül nagy adathalmazok is hatékonyan feldolgozhatók. A Flowbster workflow-t létre lehet hozni a célfelhőben virtuális infrastruktúraként, amelyen keresztül a feldolgozandó adatok áramlani tudnak. A Flowbster workflow igény szerint telepíthető a célfelhőben (MTA Cloud) a telepítés alapjául szolgáló Occopus orkesztrációs eszköznek a segítségével. A Flowbster intuitív grafikus felhasználói felületet biztosít a végfelhasználó kutatók számára.

A gUSE egy jól ismert és jelenleg is fejlesztés alatt álló nyílt forráskódú DCI(Distributed Computing Infrastructure) gateway keretrendszer, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a grid és felhő rendszerekhez a kényelmes és könnyű hozzáférést.

A gUSE a leglátogatottabb európai workflow rendszer az EGI (European Grid Infrastructure) alkalmazás adatbázis szerint.

Az Occopus olyan szoftver keretrendszer, mely támogatja a felhőre készített elosztott alkalmazások felépítését és konfigurálását, azaz orkesztrációját. A virtuális gépeken felélesztett együttműködő komponensek egy virtuális infrastruktúrát alkotnak, mely egy vagy több felhőrendszeren képes futni. A jelenleg támogatott leginkább használatos felhőinterfészek és felhők a következők: EC2 (Amazon, Opennebula), Nova (Openstack), CloudSigma, CloudBroker. Az Occopust használhatják virtuális infrastruktúra által megvalósított alkalmazás és szolgáltatás fejlesztői vagy üzemeltetői.