gUSE: grid and cloud User Support Environment

 
 

A gUSE egy jól ismert és jelenleg is fejlesztés alatt álló nyílt forráskódú DCI(Distributed Computing Infrastructure) gateway keretrendszer, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a grid és felhő rendszerekhez a kényelmes és könnyű hozzáférést.

A gUSE a leglátogatottabb európai workflow rendszer az EGI (European Grid Infrastructure) alkalmazás adatbázis szerint.

A gUSE-t felhasználói közösségek széles választékának támogatására fejlesztették ki. Általános célú, munkafolyamat-orientált grafikus felhasználói felületet biztosít a munkafolyamatok létrehozásához és futtatásához különböző DCI-ken, beleértve a klasztereket, grideket, desktop grideket és felhőket. A keretrendszer használható NGI-ok által, olyan kis felhasználói közösségek támogatására, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy fejlesszenek egy saját, személyre szabott tudományos átjáró. A gUSE keretrendszer két API-felületet is tartalmaz (Application Specific Module API és Remote API) , amelyek alkalmazás-specifikus tudás-átjárókat hoznak létre a különböző felhasználói közösségek igényei szerint.

A WS-PGRADE portál a gUSE webes portálja, a felhasználók számára számos fejlett funkciót kínál a munkafolyamat és architektúra szinten. A WS-PGRADE támogatja a különféle DCI-okat, például klaszterek, szerverhálózatok (ARC, gLite, Globus, UNICORE), BOINC desktop gridek, felhők (a CloudBroker Platform és a Google App Engine segítségével) végrehajtott elosztott alkalmazások egyszerű fejlesztését és gyors beküldését).

Hivatalos weboldal: http://guse.hu/
Letöltés: http://sourceforge.net/projects/guse/

Részleg