Ünnepélyes megnyitóval indult el a SmartMan fesztivál

A kormány támogatásával és az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség (NTPSZ) koordinációjával indult Smart Manufacturing Festival (SmartMan) megnyitóját az Emerson Automation FCP Kft. gyárában tartották 2024. február 23-án. A rendezvényen beszédet mondott Fábián Gergely, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára, illetve Monostori László, a HUN-REN SZTAKI igazgatója, az NTPSZ elnöke.

A SmartMan Fesztivált 2024. február 26. és március 8. között tartják országszerte, mindegy 30 helyszínen több mint 50 programmal várják az érdeklődőket. A HUN-REN SZTAKI programjai ide kattintva olvashatókA megnyitóról többek közt a Magyar Televízió és az Eger TV is forgatott, ezek a felvételek alább tekinthetők meg.


Fábián Gergely, iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár hangsúlyozta: versenyképességük javítása érdekében az ipar minden szereplőjének törekednie kell arra, hogy ezzel a folyamattal lépést tartson, és hogy hasznosítani tudja a digitalizáció által kínált lehetőségeket.


Monostori László, a HUN-REN SZTAKI igazgatója, az Ipar 4.0 NTPSz elnöke, a gyárak digitalizációjának fontosságát emelte ki, megerősítve, hogy a fejlesztések elengedhetetlenek a fenntartható és versenyképes gazdaság megteremtéséhez.

Gödri István, az Emerson Automation FCP Kft. ügyvezető igazgatója is beszédet mondott. Úgy fogalmazott, hogy az Ipar 4.0 és a digitalizáció olyan eszközök, amelyeket nem csupán a nagyvállalatok engedhetnek meg maguknak.