Sikerrel zárult a SmartManFest, ipari digitalizációs fesztivál

A HUN-REN SZTAKI által elnökölt Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség (NTPSZ) által szervezett és bonyolított SmartMan fesztivál során harminc ipari szervezet nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. A 2024. február 26. és március 8. között bonyolított fesztivál folytatását Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter jelentette be. A rendezvényen felszólalt Prof. Dr. Monostori László, a HUN-REN SZTAKI igazgatója, az NTPSZ elnöke is.

„A magyar vállalkozásoknak érdemes bekapcsolódniuk beszállítói láncokba és az exportba, ha szintet akarnak lépni. Egyik út sem könnyű, de a fejlesztésekhez szükséges források rendelkezésre állnak, folyamatosan jelennek meg a zöld és technológiai átállást segítő pályázatok, csak vállalkozó szellem és kezdeményező készség kell a lehetőségek kihasználásához” – fogalmazott a miniszter.

Monostori László hangsúlyozta, hogy „a legújabb technológiai megoldások megismerése ezért már egy kisvállalkozás számára is létkérdés lehet, beszerzésük pedig nem lehetetlen, hiszen egyre olcsóbbak és egyre könnyebben elérhetők”.

További részletek a fesztivál hivatalos oldalán olvashatók.

Fotó, balról jobbra: Prof. Dr. Monostori László, a HUN-REN SZTAKI igazgatója, az NTPSZ elnöke; Nagy Márton, a Nemzetgazdasági Minisztérium tárcavezetője.