Gömbpanorámás fejlesztési sorozat Miskolcon: az eredmények elérhetők weben, a GUIDE@HAND Miskolc okostelefonos alkalmazásban és Virtuális valóságban is (VR szemüvegen)!

A 2016-ös év alkalmazásának választott GUIDE@HAND Miskolc ingyenesen letölthető okostelefonos alkalmazás fejlesztői - intézetünk eLearning Osztálya  és a miskolci turisztikai szervezet - idén  gömbpanorámás felvételekkel  bővítették a látványosságok bemutatási lehetőségét.

Az elkészült nagyfelbontású gömbpanoráma felvételek 3 platformon tekinthetők meg:

  1. A turisztikai szervezet weboldalán itt .
  2. Az előre letölthető és offline is működő GUIDE@HAND Miskolc okostelefonos alkalmazásban. Itt a „SÉTÁK” fülön lehet válogatni a a fejlesztők által készített nagyfelbontású gömbpanoráma felvételekből.
  3. A Virtual Reality (VR) technológiának köszönhetőn 3D-s VR szemüveg  segítségével virtuális térben fedezhetők fel a helyi látványosságok, ami a turisztikai szervezet irodájában várja az érdeklődőket.

A gömbpanorámás képeken 360 fokban lehet körülnézni többek között a Barlangfürdőben, a Herman Ottó Múzeum Papszeri épületében, a miskolci Nagyboldogasszony templom előterében és a Deszkatemplomban. Megcsodálható a Szentháromság görögkeleti orthodox templom csodaszép, egyedülálló ikonosztáza is, valamint virtuálisan körbejárható a Tourinform iroda és a Miskolc Cafe.

A gömpanorámás képekből készült egy rövidfilm is, amely itt  érhető el.