Vezetett séták az idei turizmus világnapján intézetünk közreműködésével

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére a turisztikai ágazat minden évben szeptember 27-én ünnepli a Turizmus Világnapját. Ennek alkalmából a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) immár harmadik alkalommal szervez rendhagyó turisztikai nyílt napot. Ezen az eseményen két olyan vezetett séta is megszervezésre kerül, amely az intézetünk által készített mobilos fejlesztésekre épül: a „Film Destination Budapest - Helyszínkeresés” és a „Belső-Ferencváros épített öröksége okostelefonos interaktív séta”.

Film Destination Budapest - Helyszínkeresés: Az eLearning Osztály által fejlesztett Film Destination Budapest applikáció bemutatkozása és városi használata. Egyben kötetlen találkozó és beszélgetés a kreatív csapat tagjaival, valamint egy rövid helyszínkeresés keretében, a környező forgatási helyszínek megismerése.

Belső-Ferencváros épített öröksége okostelefonos interaktív séta: A negyed olyan középületekkel büszkélkedhet, mint az Iparművészeti Múzeum, a Bakáts téri katolikus templom, a Kálvin téri református templom, vagy Corvinus Egyetem Fővám téri palotája. A séta Belső-Ferencváros épített örökségének keresztmetszetét adja. A séta okostelefonos verziója elérhető az eLearning Osztály által fejlesztett és ingyenesen letölthető GUIDE@HAND Budapest okostelefonos alkalmazás „Séták” almenüjében. A programon keretében ez a GPS alapú, digitális változat is bemutatásra kerül.

A programokon történő részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!