Újabb TDK siker

A Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratórium munkatársai, Horváth Dániel, Losonczi Gábor és Magyar Tamás mechatronikai hallgatók kitűnő csapatmunkával megszerezték az I. helyet az idei Tudományos Diákköri Konferencián (BME, Gépészmérnöki kar Mechatronika szekció).
Navigációs és vezérlő algoritmus fejlesztése és implementálása AGV robotokra intelligens gyáregységben című TDK dolgozatuk az első hely mellé az AUDI Hungária dicséretét is elnyerte. Konzulensük volt Dr. Erdős Ferenc Gábor, tudományos főmunkatárs és Beregi Richárd, tudományos segédmunkatárs.

Munkájuk témája önjáró robotok alkalmazása magas szinten automatizált gyárakban. A feladat megvalósításához a labor minta gyártórendszerét és az ehhez tartozó Festo Didactic Robotinokat® használtak. A robotok munkadarabokat szállítanak a munkaállomások fészkei között úgy, hogy közben folyamatosan kommunikálnak a központi irányító szervvel, fogadják az utasításokat és visszajeleznek az állapotukról. Ifjú kollégáink megoldották mind a mozgások vezérlését (szenzorok kalibrációja, egyenes vonalú egyenletes mozgás, saját tengely körüli forgás, induktív szalagra állás, illetve munkadarab felvétele és lerakása), mind a magasabb szintű útvonal tervezést és optimalizálást.

Gratulálunk sikerükhöz és további eredményes munkát kívánunk!