Nemzeti Technológia Platform-meetupot tartottunk a SZTAKI-ban

A Nemzeti Technológia Platform meetup rendezvénysorozat ötödik állomásának ismét a SZTAKI adott otthont. Ezúttal az EPIC InnoLabs kft. volt a házigazda.

Általánosan elfogadott tény, hogy a gyártó-, vagy logisztikai rendszerben fellépő probléma elhárítása idő, pénz, és energia befektetésével jár együtt. 

Nick Gábor köszöntőjében kiemelte: „a vállalatok egyértelmű célja, hogy probléma elhárítása esetén a megoldás gyors, olcsó és hatékony legyen.” 

Ezen cél támogatásában tud támogatást nyújtani az EPIC InnoLabs. Farkas Ádám senior rendszermérnök előadásának fókuszában három módszert (termelési-szimulációt, adatelemzést, gyártásütemezést) helyezett, melyek külön-külön is alkalmazhatóak, de kombinációjukkal még nagyobb siker érhető el. 

Adatvédelmi okokból nem egy konkrét referencia megoldást, hanem egy, az eddigi ipari tapasztalatok alapján összeállított példa gyár-modellen mutatta be eredményeinket. 

Az  előadás gyakorlatias és személyes kérdéseknek teret engedő volt, ilyen formán a hallgatónak lehetőségük volt részleteibe is megismerkedni ezzel a modellel és megoldáscsomaggal.

Farkas Ádám előadása