Sikerrel zárult a Cloud-tanfolyamunk

November 12-én a Párhuzamos és Elosztott Rendszerek Laboratóriuma sikeres bevezető tanfolyamot tartott az érdeklődők számára a SZTAKI Felhőről, amely immár nem csupán belső intézeti szinten, hanem akadémiai intézetek szintjén is kíván felhő-szolgáltatást nyújtani a kutatók számára.

A " Cloud használat kezdőknek " tanfolyam célja az volt, hogy az oktatáson résztvevők, a SZTAKI szakértőinek segítségével képesek legyenek olyan nagy számítást igénylő feladatokat adaptálni különböző felhőkre (például a SZTAKI Felhőre ), melyet eddig más módon, esetleg extra költségek terhére tudtak csak lefuttatni.

A félnapos rendezvény mintegy 35 résztvevője először érdekes előadásokat hallgathatott meg a számítási felhők lényegéről, illetve a SZTAKI Felhő alkalmazhatóságáról.  Ezután lehetőség volt a SZTAKI Felhő gyakorlati kipróbálására, egyszerű alkalmazások felhőben történő futtatására a labor WS-PGRADE/gUSE rendszerén keresztül.

A visszajelzések alapján a bemutató eredményes volt, az esemény után több résztvevő is hozzáférést igényelt és használatba vehette a SZTAKI Felhőt. A közeljövőben a Párhuzamos és Elosztott Rendszerek Laboratóriuma a sikeres kezdő tanfolyam folytatásaként egy haladó felhő tanfolyamot is indítani fog.

A kezdő felhő tanfolyam programja és prezentációi elérhetők itt , az eseményről készült képek itt , a videó pedig itt .

Minden résztvevőnek köszönjük a megtisztelő figyelmet!