Sikeresen zárult a COPROLOGS projekt első két éve a HUN-REN SZTAKI-ban

A COPROLOGS projekt célja az ipar digitális transzformációja nyomán létrejött új technológiai lehetőségek kihasználása, hogy a termelési és logisztikai hálózatok működése hatékonyabb, ezáltal fenntarthatóbb legyen. A projekt első két évének főbb eredményeit többek közt huszonnégy megjelent és négy beküldött folyóiratcikk, tíz konferencia cikk és további kilenc konferenciaabsztrakt, valamint két megvédett PhD értekezés foglalja össze.

A „Kooperatív gyártó- és logisztikai rendszerek kutatása a versenyképes és fenntartható gazdaság támogatására” című TKP2021-NKTA-01 projekt – ami a COPROLOGS nevet kapta –, az ipar digitális transzformációja nyomán létrejött új technológiai lehetőségeket kutatja azzal a céllal, hogy a termelési és logisztikai rendszerek és hálózatok működése hatékonyabb és rugalmasabb, egyben fenntarthatóbb legyen.

A kutatás első két évében új eredmények születtek a termelésinformatikában rendelkezésre álló adatfolyamok analitikája, a páros összehasonlításon alapuló döntéstámogatás, valamint az általános, megbízhatósági garanciákkal rendelkező gépi tanuló módszerek terén. A projekt eddigi eredményei alapján számos EU-s pályázatot adott be az intézet.

A projekt eredményeinek összefoglalója a COPROLOGS hivatalos weboldalán olvasható.