Apr 2018
17/04/2018

aHang, az ADAt és a (szabad)szavazás - Budapest Open Knowledge Meetup

 

Az Elosztott Rendszerek Osztályunk tudományos főmunkatársa, Micsik András által szervezett Budapest Open Knowledge Meetup következő eseménye 2018. április 17-én este 7 órakor kerül megrendezésre az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontban. Az esemény témája a manapság digitálisan viszonylag egyszerűen és olcsón gyűjthető közösségi vélemények, amelyek minőségéről és megbízhatóságáról is fogunk beszélni.

Az esemény programja:

  • Magosányi Árpád bemutatja a www.szabadszavazas.hu oldalt és a mögötte lévő Anonim Digitális Azonosító szolgáltatást, az ADÁt. Ezzel a módszerrel a kérdésekre történő válaszadás egyszerre titkos és hiteles is lehet, akárcsak egy népszavazásnál.
  • Papp Dóra és Madarász Csaba elmesélik, miben más a www.aHang.hu mint egy petíciós platform. Friss tapasztalataikat is megosztják az eddigi digitális részvételi kampányaikkal kapcsolatban.

Az esemény nyilvános, de regisztrációköteles. Foglalja le helyét a meetup.com-on az alábbi linkre kattintva!

Add to calendar 2018-04-17 2018-04-17 UTC aHang, az ADAt és a (szabad)szavazás - Budapest Open Knowledge Meetup Az Elosztott Rendszerek Osztályunk tudományos főmunkatársa, Micsik András által szervezett Budapest Open Knowledge Meetup következő eseménye 2018. április 17-én este 7 órakor kerül megrendezésre az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontban. Az esemény témája a manapság digitálisan viszonylag egyszerűen és olcsón gyűjthető közösségi vélemények, amelyek minőségéről és megbízhatóságáról is fogunk beszélni. - András Micsik micsik.andras@sztaki.hun-ren.hu

Responsible Department

Contact

Email
micsik.andras@sztaki.hun-ren.hu
Phone
+36 1 279 6248