Visszaélések, doxing, scamek - Kiberbiztonsági meetup-sorozatot indít a HunCERT, a HUN-REN SZTAKI és az ISZT

Milyen kihívásokkal néz szembe a kibervédelmi szakma? Mit mondanak a szakértők? Mit tehet egy kiberbiztonsági szakember, egy cégvezető, egy kutató, vagy akár egy felhasználó? Kibervédelmi meetup szakemberekkel, nem csak szakembereknek – ez az októberben induló HunCERTalks.

A HUN-REN SZTAKI és az ISZT közreműködésével induló rendezvénysorozat során több terület szakértői adnak elő és tartanak kerekasztalbeszélgetéseket a kibervédelem aktuális kihívásairól, eseményeiről. A cél a kurrens szakmai kommentár és ismeret átadása, hogy az online élet minden szereplője a legakkurátusabb információkat és szemléletet kaphassa olyan ügyeket illetően, mint a doxing, különféle scamek, visszaélések, malware-ek, szervezetek elleni támadások – a sort a meghívott előadók is csak bővíteni fogják.

Az első meetupon a médiában is port kavart Motherless-ügy kiberbiztonsági, jogi és személyi szintű problémaival és kérdéseivel foglalkozunk. Kiderül, mit tehet ebben a helyzetben az informatikai, a jog, vagy hogy miként hathat a személyes adatok szürke zónás, vagy akár illegális felhasználása a személyiségre.

Időpont

2024. október 30. (szerda), 16:00 – 19:30

Helyszín

HUN-REN SZTAKI, 1111 Budapest, Lágymányosi utca 11., 6. emelet, Innovációs és Demonstrációs Tér (IDT)

Program

  • 16:00 – 16:30
    Érkezés, regisztráció
  • 16:30 – 18:30
    Előadások
    • Rigó Ernő, a HUN-REN SZTAKI Hálózatbiztonsági és Internet Technológiák Osztályának (HBIT) vezetője / HunCERT
    • Mezei Kitti, jogász, HUN-REN TK / MILAB
    • Vargáné Parrag Jolán, Képviselet-vezető, Forpsi / ArubaCloud
    • TBA
  • 18:30 – 19:30
    Networking

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ide kattintva lehet.