Bolyai+ ösztöndíjat nyert Lovas Róbert, a SZTAKI igazgatóhelyettese

Lovas Róbert, a SZTAKI igazgatóhelyettese az Új Nemzeti Kiválósági Program keretében meghirdetett Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíjat nyert Felhő orkesztrációs módszerek és referencia architektúrák kiterjesztése" című témájával, melyet a Magyar Tudomány Ünnepének nyitóeseményén vett át az Óbudai Egyetem rektorától és az NKFIH elnökhelyettesétől.

A Bolyai+ pályázat célja a kiemelkedő tudományos és művészi kutatási eredményeket felmutató a Magyar Tudományos Akadémia Bolyai János Kutatási Ösztöndíjában részesülő oktatók, kutatók támogatása, valamint az elért eredményeket felsőoktatásban történő hasznosítása.

Az ösztöndíj célja az is, hogy támogassák a kutatói utánpótlást elősegítő témavezetői tevékenységet, és elősegítsék az MTA kutatócsoportjai és a felsőoktatási intézmények közötti tudományos együttműködést: Lovas Róbert az Óbudai Egyetem Kiberfizikai Rendszerek Intézetének docenseként több tudományos diákköri és doktorandusz hallgató kutatását vezeti.

Lovas Róbert idén a H2020-as sikeres pályázatai mellett a Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat is elnyerte "Kiber-fizikai rendszerek neurális hálózatokkal támogatott felhő orkesztrációs módszerei" című kutatási témájával. Ez az ösztöndíja három évre szól, pályázata az 5 legjobb, műszaki tudományterületre benyújtott pályázat között volt.