Kálmán Rudolf-díjat kapott Bokor József, Keviczky László és Zarándy Ákos és Kacsuk Péter

Bokor József, a SZTAKI tudományos igazgatója, Keviczky László, a SZTAKI volt igazgatója és a tudományos tanács elnöke, Zarándy Ákos, a Számítógépes Optikai Érzékelés és Feldolgozás Kutatólaboratórium vezetője és Kacsuk Péter, a Párhuzamos és Elosztott Rendszerek Kutatólaboratórium vezetője részesült a rangos elismerésben.

A díjakat a SZTAKI 2022. június 16-án tartott intézeti gyűlésén adta át Monostori László, a SZTAKI igazgatója. A Kálmán Rudolf-díjat „kiemelkedő tudományos eredményeiért” kapja a kitüntetett a SZTAKI legjelentősebb szakmai elismeréseként.

A díj névadója, a 2016-ban elhunyt Kálmán Rudolf villamosmérnök és feltaláló, aki a második világháború elől 1943-ban családjával gyerekként az Egyesült Államokba menekült, és ott telepedett le. Kálmán 1954-ban végzett az MIT-n, PhD fokozatát 1957-ben szerezte a Columbia Universityn. A legmagasabb amerikai kitüntetések és nemzetközi elismerések mellett is büszke volt magyar akadémiai tiszteleti tagságára, valamint az SZTAKI-val való kapcsolatára, ahol több előadást tartott, haláláig szobája volt.