Folytatódhat korábbi sikeres együttműködésünk a SEGURA csoporttal

A 2018-ban elkezdett ipari digitalizációs projekt folytatásáról és újabb szakmai együttműködések kidolgozásáról tárgyalt a spanyol SEGURA cégcsoport tulajdonosa az  intézetünkben működő EPIC InnoLabs-al.

A spanyol F.SEGURA Hungária Kft. 4,2 milliárd forintos hatékonyságnövelő, kapacitásbővítő beruházást hajt végre Szolnokon. A járműipari alkatrészgyártó cég fejlesztésének középpontjában az Ipar 4.0 projekt áll, melynek megvalósításában kulcsszerepet játszik intézetünk és a Fraunhoferrel közös projektvállalatunk, az EPIC InnoLabs is. Az ipari digitalizációs folyamatok bevezetéséhez és az új, internet-alapú gyártási és logisztikai rendszerek kidolgozásához a magyar kormány egymilliárd forintos támogatást nyújt.

Az EPIC InnoLabs munkatársai számára egyébként nem most kezdődik meg a gyümölcsöző együttműködés, hiszen az első közös projekt még 2018. augusztusában indult a Segura szolnoki gyárában. Ennek folytatásáról és újabb szakmai együttműködések kidolgozásáról tárgyalt a cég tulajdonosa, Francisco Segura és a gyár vezetése központi irodánkban. A kooperáció során várhatóan a digitális gyártás, a versenyképes termelésinformatikai megoldások, valamint a digitális stratégiák és a mesterséges intelligencia kerülnek középpontba.

segura