INFO@HAND FameLab

 
2018. máj.
 

A FameLab a világ egyik vezető tudomány-kommunikációs versenye. Célja, hogy felfedezze azokat az embereket, akik a 21. század közönsége számára inspirálóan és izgalmasan tudnak beszélni fontos témákról. A FameLab a brit Cheltenham Tudományos Fesztiválról indult 2005-ben, 2007 óta a British Council közreműködésével nemzetközivé fejlődött. Az elmúlt tíz évben több mint 9000 fiatal kutató vett részt rajta a világ minden tájáról. A résztvevők sikeres, hatékonyan kommunikáló kutatók lesznek, és egyúttal egy széles nemzetközi közösség részévé is válnak.

A British Councillal együttműködve 2018-ban a Magyar Tudományos Akadémia szervezte az első FameLab versenyt Magyarországon. Intézetünk eLearning Osztálya készítette el a hazai forduló okostelefonos alkalmazását INFO@HAND FameLab néven. A felhasználók a FameLab alkalmazás letöltésével közvetlenül értesülhettek a versennyel kapcsolatos hírekről, információkról és leadhatták jelentkezésüket.

Az alkalmazás elkészítése a fejlesztői számára is tartogatott kihívásokat, mert a szervezők kérésére egy "közönségszavazás" funkciót is el kellett készíteni.

FameLab mobil alkalmazás

 

Vezető

E-mail
markus.zsolt@sztaki.hun-ren.hu
Telefon
+36 1 279 6191

Részlegek