Hazafias

 
E-tananyagfejlesztés a meglévő hazafiság és honvédelmi nevelés témakörben tanárok által készítendő forgatókönyvekből
2013. nov. 25. – 2014. már. 31.
 

2013 szeptemberétől hatályba lépett Nemzeti alaptantervben megfogalmazott Nemzeti öntudat, hazafias nevelés kulcskompetencia fejlesztésének eredményes végrehajtásához olyan innovatív, a közoktatás minden szintjén alkalmazható komplex ismeretanyagot dolgoztunk ki, amely az óvodás kortól egészen a középiskola befejezéséig, a pedagógusok és tanulók számára egyaránt lehetővé teszi a folyamatos tanítást és tanulást, az ismeretek széleskörű átadását.
A 3-18 éves korosztály számára alkotunk meg akadálymentesített (a vakok és gyengénlátók, valamint a siketek és nagyothallók által is használható), az adott korosztály életkori kvalitásainak megfelelő tartalommal és módszerekkel elkészített, összesen nyolc programcsomagból álló ismeretanyagot. Az egyes programcsomagok korosztálytól függően foglalkoztató füzetet, digitális és interaktív tananyagot tartalmaznak.
MTA SZTAKI a tananyagfejlesztést alvállalkozóként végezt a TÁMOP-3.1.2-12/1-2012-0001 azonosító számú "A hazafiság és honvédelmi neveléshez digitális tartalom és módszertan kidolgozása" projekt számára.

Résztvevők

SZÁMALK Oktatási és Informatikai Zrt
MTA SZTAKI

Vezető

E-mail
markus.zsolt@sztaki.hun-ren.hu
Telefon
+36 1 279 6191

Részlegek