KNOSOS

 
New Media Knowledge Village for Innovative eLearning Solutions
jan. 1. – dec. 31.
 

A program fõ célja, hogy létrehozza a virtuális oktató- és szakértõi forrásközpontok hálózatát - Új média tudásfalvakat (New Media Knowledge Village) -, a "TV bárhol-bármikor" modellen alapuló integrált digitális TV és web fejlesztésekre.

Az internet és a mûsorszórás konvergenciájának eredményeképpen az oktatási szolgáltatások területén új értékek és minõségi tartalmak fejleszthetõk. A projekt kiaknázza azt az oktatási lehetõséget, amelyet az internet és a digitalis televiziózás integrációja nyújt követve a "TV bárhol-bármikor" modellt, amelyet a "TV bármikor fórum" határozott meg. Ez az új technológia megköveteli a nagyon dinamikus, naprakész új ismereteket az infokommunikációs szakemberektõl, a program tervezõktõl, a médiaszakemberektõl és a felhasználóktól egyaránt. A projekt célcsoportjait képezik: az infokommunikációs és média szakemberek, akik oktatási szolgáltatóknál - "TV bármikor modell" szerinti digitális TV -, vagy az elektronikus médiában, hirdetési ügynökségeknél dolgoznak; oktatási szakemberek, tanárok, tutorok, akik használják az új technológiákat pedagógiai fejlesztéseik során; hallgatók, akik bõvíteni kívánják kompetenciájukat a tartalomipar azon fejlesztési eredményeivel és eszközeivel, amelyek az internet és a mûsorszórás integrációjaként jöttek létre. E célcsoport ezen kompetenciák birtokában növelheti mobilitási képességét a digitális gazdaság munkaerõpiacán illetve új üzleti lehetõségeket teremthetnek az AV iparban.

Résztvevők: 8 partner

  • Technical University of Crete, Laboratory of Distributed Multimedia Information Systems and Applications - TUC/MUSIC (Görögország) koordinátor
  • Hellenic Broadcasting Corporation - ERT S.A. (Görögország)
  • Institute of Information Technologies - Bulgarian Academy of Sciences - IIT BAS (Bulgária)
  • Eurotelematica (Bulgária)
  • Balkan Multimedia Centre (Bulgária)
  • Maison des Sciences de l'Homme - MSH (Franciaország)
  • Kürt Computer Rendszerház Rt.
  • MTA SZTAKI

A projekt teljes költségvetése: 427 911 Euro

Részlegek