Adatkoncentrátor- és lázlap-rendszer

 
2021. jan. 1. – 2023. dec. 31.
Külső azonosító
2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00122
Költségvetés
342 701 802 Ft
SZTAKI költségvetése
38 100 000 Ft
Támogatás mértéke %
100
Össz támogatási intenzitás
67.41%
 

A Medicor Kft. vezetésével megvalósuló K+F projekt célja a nagyon kis súlyú (500 gr.) újszülöttek életben maradási esélyeinek növelése és minőségi túlélésének megteremtése.

A fejlesztés a Semmelweis Egyetemmel és a SZTAKI-val a már a múltban kialakult, sikeres együttműködésre alapozva valósul meg. Célunk olyan K+F tevékenység elvégzése, amely által egy új, Magyarországon nem gyártott, világviszonylatban versenyképes, piacvezető, intelligens, digitális, intenzív, komplex újszülött-gyógyászati termékrendszer jön létre. A létrehozandó prototípusok tudásuk alapján nemcsak Magyarországon, hanem az EU-ban, és az egész világon újdonságnak számítanak majd.

A MEDCIOR Zrt. az újszülött, koraszülöttekkel kapcsolatosan a jövőben is felelős társadalmi szerepvállalást szem előtt tartva a legmodernebb technológiákat alkalmazza (mesterséges intelligencia, big-data, non-contakt kamera technológiák…) az újszülött-gyógyászati műszereinek kifejlesztésében, mindezt az újszülöttek, koraszülöttek halálozásának csökkentése és életminőségük javítása érdekében.

A SZTAKI a következő kutatási-fejlesztési feladatokban biztosítja szaktudását a sikeres projekthez:  non-kontakt csecsemő monitorozó kamera képeinek mesterséges intelligencia alapú lényegkiemelése és adatredukciója, illetve a PIC osztályokon gyűjtött adatokon alkalmazható adatbányászati/AI (Big Data) eszközök specifikációja, az orvosdiagnosztikai lényegkiemelő algoritmusok optimalizálása, illetve az adatbányászati/AI platform (Big Data) létrehozása, valamint az orvosdiagnosztikai lényegkiemelő algoritmusok implementálása beágyazott rendszereken és részvétel egy beágyazott rendszereken futó non-kontakt monitor és adatreduktor létrehozásában, valamint az adatbányászati/AI (Big Data) módszerekkel a felgyűlt adatok kiértékelése és az összefüggések kiemelése.

Résztvevők

Medicor Kft, Semmelweis Egyetem