Magas szintű egyetemi küldöttség látogatott el a SZTAKI-ba Vietnámból

2022. november 29-én a SZTAKI-ba látogatott a vietnámi Közlekedési és Kommunikációs Rendszerek Egyeteme (University of Transport and Communications, UTC) delegációja Prof. Dr. Nguyen Van Long, az egyetem elnöke vezetésével.

A látogatás célja az UTC és a SZTAKI együttműködési lehetőségeinek, kutatási és fejlesztési kapcsolódási pontjainak beazonosítása és feltérképezése volt. Gáspár Péter bemutatta a SZTAKI Rendszer és Irányításelméleti Kutató Laboratóriumát, majd ismertette az Autonóm Rendszerek Nemzeti Laboratórium (ARNL) főbb kutatási területeit, kitért néhány, a vendégek számára is érdekes ARNL-es eredményre.

Vanek Bálint bemutatta a repüléssel kapcsolatos SZTAKI-s és ARNL-es projekteket, majd ízelítőt adott azok eredményeiből. Nacsa János a MILAB és ARNL keretében folyó robotikai kutatásokról és megoldásokról tartott érdekes beszámolót. A megbeszélésen részt vett Bécsi Tamás a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudomány Egyetemről szintén az az ARNL képviseletében. A SZTAKI és az ARNL kutatói az Innovációs és Demonstrációs Térben több látványos bemutatót is tartottak a folyó kutatásokkal kapcsolatban.