IQTool

 
Innovative eLearning Tool for Quality Training Material
2007. dec. 1. – 2010. feb. 28.
Külső azonosító
2007-1967/001-001 LE3 MULPRO
 

Az Innovative eLearning Tool for Quality Training Material in VET (IQTool) projekt célja egy nyílt forráskódú szoftver kifejlesztése, amit egy LMS-be lehet integrálni. Az eszköz így alkalmas az eLearning képzési programok és tananyagok oktatási színvonalának mérésére, mivel támogatja egy, a minőséget mérő eszköz alkalmazását szakképző intézmények számára. A projekt megvalósítás magába foglalja a szoftver tesztelését, és a tananyag kísérleti oktatását is. Így a projekt célja egy olyan eLearning eszköz kidolgozása, amit európai szinten lehet alkalmazni, és ami lehetővé teszi a minőségirányítás tanítását. További célkitűzése a projektnek, hogy a szakképzés számára hatékony minőségirányítási és minőség biztosítási eszközt nyújtson.

A projekt innovatív célja egy szoftver eszköz fejlesztése a tananyagok értékelésére az LMS-ben a projekt keretében megvalósuló kutatómunka eredménye és minőségbiztosítási módszer alapján. Az értékelési rendszer és az LMS integrálásának előnye, hogy a minőséghez kapcsolódó válaszokat szimultán módon tudja tárolni, ahogy a tananyag oldalai megjelennek a képernyőn. Továbbá a fejlesztők és oktatók számára lehetőséget biztosít az eredmények statisztikai megjelenítésére az LMS-ben, ami megkönnyíti az értékelést.

Az innovatív tartalom egy naprakész interaktív eLearning eszköz fejlesztését jelenti, ami segíti a szakképző intézmények által végzett eLearning tananyag-fejlesztés minőségbiztosítását.

Résztvevők

Számalk Oktatási és Informatikai Zrt. (SZÁMALK Zrt., Magyarország)
The Research Foundation TISIP (TISIP, Norvégia)
Technical University of Crete, Laboratory of Distributed Multimedia Information Systems and Applications (TU Crete, Görögország)
Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézet (MTA SZTAKI)
Research Institute for Vocational Training (F-BB, Németország)
Vocational Training Centre for Metallurgy and Metalwork Industry (CENFIM, Portugália)

Részlegek