EDGI

 
European Desktop Grid Initiative
2010. jún. 1. – 2012. máj. 31.
 

EDGI - Európai Desktop Grid Infrastruktúra - egy olyan köztes réteget dolgoz ki, ami egységesíti az EDGeS projekt által elért eredményeket annak céljából, hogy támogatni tudja az Európai Grid Kezdeményezés (EGI) és a Nemzeti Grid Kezdeményezések (NGI) felhasználói közösségeit, akik a legintenzívebb felhasználói az Elosztott Számítási Infrastruktúráknak (DCI-oknak) és így különösen nagyszámú processzort és processzormagot igényelnek. Az EDGI tovább halad a már létező DCI-ok határain, melyek tipikusan klaszter és szuperszámítógép gridek, és kibővíti őket publikus és intézményi Desktop Gridekkel és számítási felhőkkel (Cloud). Az EDGI integrálni fogja az ARC, gLite, Unicore, BOINC, XWHEP, 3G-Bridge és különböző Cloud köztes rétegek szoftver összetevőit (mint például az OpenNebula és az Eucalyptus) a Szolgáltatás Grid - Desktop Grid - Cloud platformokra, hogy különböző szolgáltatásokat nyújtson. Végeredményként, az EDGI ki fogja bővíteni az ARC-ot, gLite-ot és a Unicore Grideket önkéntes és intézményi Desktop Grid rendszerekkel.
Az EDGI ki fog fejleszteni egy Desktop Grideket Cloudokkal összekötő köztes réteget, azzal a céllal, hogy azonnal további erőforrásokat lehessen kiutalni a Desktop Grid rendszereknek, ha az alkalmazásnak olyan QoS követelményei , melyeket a rendelkezésre álló Desktop Grid erőforrások nem tudnak kielégíteni. Az EDGI továbbfejleszti a Desktop Grid köztes rétegeket (BOINC és XtremWebHEP-E) azért, hogy kezelni tudják a szolgáltatás minőségére vonatkozó követelményeket, továbbá a Szolgáltatás Grideket a Desktop Gridekkel összekötő köztes réteget, hogy képes legyen támogatni az adat-intenzív alkalmazásokat. Az EDGI kidolgoz egy olyan feldolgozó infrastruktúrát, mely integrálja az ARC, gLite és Unicorn alapú grideket Desktop Gridekkel az EDGI alatt kifejlesztett összekötő köztes réteg segítségével.
A produkciós EDGI infrastruktúra továbbá meg fogja engedni a kapcsolódó Desktop Grid rendszerek részére, hogy azok dinamikusan és azonnal kibővíthetőek legyenek Cloud erőforrásokkal. Ily módon az EDGI felhasználók élvezhetik az EDGI által nyújtott rendszer sokoldalúságát és rugalmasságát. Az EDGI produkciós infrastruktúra, mint szolgáltatás, felajánlásra kerül az EGI és NGI felhasználói közösségeknek is. Továbbá példaként fogja demonstrálni a Nemzeti Grid Kezdeményezéseknek (NGI), hogy miképp bővítsék ki a rendszereiket Desktop Gridekkel és Cloudokkal. Az EDGI fogja megalapozni a Nemzetközi Desktop Grid Szövetséget, hogy koordinálja a Desktop Gridekhez kapcsolódó tevékenységeket Európában, ugyanúgy a technikai problémák megoldását, mind az önkéntes Desktop Grid felhasználók toborzását azzal, hogy elterjeszti az EDGI és EGI-hez kapcsolódó projektek eredményeit. Az Európai Grid Szövetség és az EDGI szoros együttműködésben fog dolgozni az EGI-vel, EMI-vel, NorduGrid-del, a Unicore Forummal és az érdeklődő Nemzeti Grid Kezdeményezésekkel.

Résztvevők

Computer and Automation Research Institute, Hungarian Academy of Sciences
AlmereGrid
Cardiff University
CNRS
INRIA
FCTUC
University of Copenhagen
University of Paderborn
University of Westminster
University of Zaragoza

Részleg