A SZTAKI vezetésével elindult a B-Prepared Horizont Európa projekt megvalósítása

2023. október 4-én és 5-én tartotta projektnyitó rendezvényét a Building PREPAREDness with Collaborative Knowledge Platform, Gamification and Serious Game in Virtual Reality című projekt. Az eseményen 11 ország 15 partnerintézményének projektrésztvevői vettek részt.

A maximális pontszámmal elnyert pályázat célja, hogy megtanítsa az európai polgárokat a katasztrófák túléléséhez szükséges ismeretekre. A technika jelenlegi állásához képest a projekt értéke a holisztikus megközelítésben rejlik. A helyalapú és játékosított mobilalkalmazások valamint a valós eseményeket feldolgozó komoly VR-játékok, amelyek az együttműködésen alapuló tudásmenedzsment platformok által létrehozott és támogatott tartalmakon alapulnak, soha nem látott, magával ragadó és valósághű élményt nyújtanak az írott tananyagok, a hagyományos képernyős alkalmazások, vagy multimédia technológiák világához képest. A projekt célja, hogy feltárja és felhasználja ezeket a csatornákat, a katasztrófákra felkészítő játékos tanulási tartalmak eljuttatásával az európai polgárokhoz.

A projekt résztvevői szakmai előadásokon és kerekasztal megbeszéléseken tervezték meg a közös munka részleteit, a szakmai együttműködés kereteit. A projekt 4 eredménytermék fejlesztését vállalta, ezek koordinációja és a közös cél szem előtt tartása a kiváló kutatók és fejlesztők egyik fő feladata.

Projektpartnerek

A projektben a SZTAKI Gépi Érzékelés Kutatólaboratóriuma és a SZTAKI eLearning Osztálya is részt vesz.

This project has received funding from the European Union’s Horizon Europe research and innovation programme under the
Grant agreement ID: 101121134