Maximális pontszámmal nyert a SZTAKI pályázata a Horizon Europe keretprogramban

Aligha lehet nagyobb elismerése a Horizont Európa keretprogram pályázatába fektetett munkának, mint a kimelkedő, 15/15-ös pontszám. Ezt az értékelést kapta a SZTAKI által az  "Enhanced citizen preparedness in the event of a disaster or crisis-related emergency (HORIZON-CL3-2022-DRS-01-01)" című felhívásra tavaly novemberben benyújtott pályázat. A projektben a SZTAKI Gépi Érzékelés Kutatólaboratóriuma és a SZTAKI eLearning Osztálya is részt vesz.

A SZTAKI által koordinált konzorcium küldtetése az állampolgárok katasztrófahelyzetre felkészítése, a klímaváltozással összefüggő egyre szélsőségesebb időjárás, ebből fakadó természeti illetve más, ember okozta katasztrófák túlélésére tanítás.

Zökkenőmentes előkészítés után, a közelmúltban írta alá a támogatási megállapodást az Európai Bizottság és a 10 országból származó 15 konzorciumi partnerintézmény. Az eredmény egyben kiemelkedő magyar siker is, hiszen a  koordinátor szerepet betöltő SZTAKI-n kívül a Székely Family & Co. Nonprofit Kft. és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet is tagja a konzorciumnak.