Integrációs munkálatok a SYMBIO-TIC H2020 projekt keretében

2018. december 10 és 12 között intézetünk három munkatársa (Horváth Gergely, Kardos Csaba - EMI, Pataki Balázs - DSD) integrációs munkálatokat végzett a SYMBIO-TIC H2020 projekt keretében.

A SYMBIO-TIC H2020 projekt fő célja, hogy biztonságos, dinamikus, intuitív és költséghatékony munkakörnyezetet biztosítson, amely a humán munkavállalók és a robotok között a lehető legmagasabb szintű együttműködést biztosítja. A svédországi Skövdében, a Volvo autógyár demonstrációs laborjában lezajlott integráció során a márciusban esedékes projektzárást készítették elő. Ennek során a multi-modális kommunikációs rendszer beüzemelése és hang- valamint gesztusvezérléshez szükséges fejlesztések telepítése, integrációja és tesztelése megtörtént.

Az eseménydús három nap alatt a több országból származó konzurciumi munkatársakkal együtt azon fáradoztak, hogy az önállóan lefejlesztett komponensek együtt, egy komplex egészként tudjanak működni. A 4 éves projekt 2019. március 31-én zárul, a beszámolók és az élő demonstrációra várhatóan március 12-13-án kerül sor.