2017. nov.
2017.11.08–09.

4. Magyar Jövő Internet Konferencia és Okos Város Kiállítás

 
Helyszín
BME Központi Épület, 1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Hírközlési és Informatikai Egyesület, a Jövő Internet Kutatáskoordinációs Központ és a Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform, melynek tagja a SZTAKI is,  – a Tudomány hónapja keretében – 2017. november 8-9-én megrendezi a Magyar Jövő Internet Konferenciát és Okos Város Kiállítást a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem központi épületében.

A 4. Magyar Jövő Internet Konferencia (MJIK 2017) az előző konferenciákhoz (MJIK 2014,  2015 és 2016) hasonlóan a jövő internetének hazai szakmai fóruma, amely az internet trendekről, a feltáruló lehetőségekről és az elért eredményekről kíván átfogó képet adni, célkeresztjébe ebben az évben is a kibontakozó internet ökoszisztéma meghatározó elemét, a Smart City/Okos Város témáját helyezve. A konferencia két napos programjához Okos Város Kiállítás kapcsolódik, amely széles lehetőséget nyújt az okos város fejlesztési tervek, megvalósítási technológiák és elért eredmények bemutatására, az érintett önkormányzati és vállalati vezetők személyes találkozására. Szeretnénk, ha  a konferencia és a kiállítás mind a hazai, mind a közép-kelet európai okos város törekvések számára fórumot jelentene.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a rendezvényre a HTE honlapján, www.hte.hu/mjik2017 lehet jelentkezni.

Az esemény programja

A konferencia nyitó előadásainak megtartására külföldi szakembereket hívunk, a két napos esemény nyelve ennek megfelelően magyar és angol. A konferencia programterve öt szekciót tartalmaz. Az első nap délelőttjét az okos város nemzetközi trendek, tervek és megvalósult eredmények bemutatásának, a délutáni szekciókat a jövő internet kutatási, fejlesztési és innovációs eredményeinek és az internet 2020 utáni, következő generációjának, a társadalmi kihívások és a kutatási irányok ismertetésének szenteljük. A konferencia második napja az okos város témák seregszemléje, amelynek keretében előadások hangzanak el az okos város kihívásoktól és stratégiáktól kezdve a társadalmi hatások, best practice-k és tapasztalatok bemutatásán át a műszaki megoldásokig, lehetőséget teremtve a kiállított termékek ismertetésére is.

A konferencia részletes programja az alábbi linkekről érhető el:

Add to calendar 2017-11-08 2017-11-09 UTC 4. Magyar Jövő Internet Konferencia és Okos Város Kiállítás A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Hírközlési és Informatikai Egyesület, a Jövő Internet Kutatáskoordinációs Központ és a Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform, melynek tagja a SZTAKI is, – a Tudomány hónapja keretében – 2017. november 8-9-én megrendezi a Magyar Jövő Internet Konferenciát és Okos Város Kiállítást a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem központi épületében. - András Benczúr benczur.andras@sztaki.hun-ren.hu

Kapcsolat

E-mail
benczur.andras@sztaki.hun-ren.hu
Telefon
+36 1 279 6172

Szerepünk az eseményen

A kiállításon az MTA SZTAKI is kiállítóként részt vesz.