Csáji Balázs Csanád

Ph.D.
tudományos főmunkatárs, kutató
Cím
1111 Budapest, Kende u. 13-17.
Szobaszám
K 615
E-mail
csaji.balazs@sztaki.hun-ren.hu
Telefon
+36 1 279 6231

Csáji Balázs Csanád az MTA SZTAKI tudományos főmunkatársa. Első diplomáját programtervező matematikusként szerezte az ELTE-TTK-n 2001-ben, majd filozófia szakos bölcsész diplomát szerzett az ELTE-BTK-n 2006-ban. Tanulmányai alatt 3-5 hónapos részképzésekben vett részt az Eindhoveni Műszaki Egyetemen (Hollandia, 2001), a British Telecomnál (Nagy Britannia, 2002), és a Johannes Kepler Egyetemen (Ausztria, 2003). 2004-től az MTA SZTAKI Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratóriumának dolgozója. Ph.D. fokozatát az ELTE Informatikai Karán védte meg 2008-ban.

Doktorálása után a Louvaini Katolikus Egyetemen (Belgium) volt posztdoktori kutató, majd 2009-től a Melbournei Egyetemen (Ausztrália) dolgozott mint "Research Fellow", ahonnan 2013-ban tért haza. Csáji Balázs Csanád eredményeit több díjjal jutalmazták, például elnyerte az Ausztrál Kutatási Tanács (ARC) "Discovery Early Career Researcher Award (DECRA)" díját (alkalmazott matematika kategóriában), valamint az MTA Matematikai Tudományok Osztályának Gyires Béla díját.

Kutatási területe a gépi tanulásban és rendszer identifikációban fellépő sztochasztikus modellek valószínűségelméleti és statisztikai vizsgálata, valamint ezek mérnöki és ipari alkalmazása.

További információ: http://www.sztaki.mta.hu/~csaji/

Kiemelt publikációk

További publikációk