SCOPIA

 
Development of software supported clinical devices based on endoscope technology
2015. okt. 1. – 2018. szep. 30.
 

A projekt átfogó célja az egészségipar területén hasznosuló kutatás és fejlesztés erősítése, a hazai és külföldi kutatási eredmények hasznosítása, valamint az innovációs infrastruktúra és annak körébe tartozó szolgáltató tevékenység fejlesztése, a Széchenyi 2020 programban meghatározott célkitűzésekkel összhangban. Ezen belül szakmai társadalmi célja a szív- és érrendszeri, valamint daganatos megbetegedések visszaszorítása, demográfia javítása, alap- és ipari kutatási eredményekre támaszkodó, korszerű orvosi műszerek, valamint klinikai diagnosztikai módszerek és eszközök fejlesztésével.

A projekt weboldala:  Itt.

További információként forduljon:  Hajder Leventéhez.

A pályázati célok megvalósulását három kutatóhely (Debreceni Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet), valamint két KKV (EMD Endoszkóp Műszer Gyártó és Kereskedelmi Kft., ECON Consulting Informatikai és Tanácsadó Kft.) konzorciális együttműködése teremti meg.

Projekt céljai

SCOPIA: Endoszkópos diagnosztikán alapuló, szoftverrel támogatott klinikai eszközök fejlesztése” című projekt alap- és ipari kutatási eredményekre támaszkodó, korszerű orvosi műszerek, valamint klinikai diagnosztikai módszerek és eszközök fejlesztésére fókuszál, melynek keretében a vizsgálatok az egyszerű mechanikai műszerfejlesztés mellett újszerű megvilágítók kifejlesztésére terjednek ki. Az eredmények piaci hasznosítása olyan klinikai területeken valósul meg, mint a kardiológia (szívbillentyű megtartása), ginekológia (megtermékenyített petesejt beültetése) és onkológia (légúti biopszia).

Részleg