HydroCobotics

 
HydroCobotics konzorcium
jan. 1. – szep. 30.
Támogatás mértéke %
100
 

A HydroCobotics H2020 kaszkád konzorciumot a robotkarokkal is foglalkozó Hepenix Kft. koordinálja, de tagja a hidropóniában utazó Green Drops Farm Kft. is. A projektet a ELKH SZTAKI-n belül a Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratórium tudományos munkatársa, Paniti Imre vezeti. A kutatási-fejlesztési projekt 2021. január 1-én indult és előreláthatólag 2021. szeptember 30-án fejeződik be.

Résztvevők
  • SZTAKI
  • Hepenix Kft.
  • Green Drops Farm Kft.
Projekt céljai

A projekt célja egy olyan új alkalmazás és (előre meghatározott forgatókönyvekkel) validált biztonsági protokoll létrehozása függőlegesen kialakított hidropónikus rendszerhez, ami egy mobil robotplatformra szerelt kollaboratív robotkar, kereskedelemben kapható szenzorok és további újonnan kifejlesztett védőeszközök integrálásával történik.

Projekt várható eredményei

A projekt eredményei javíthatják a hidropóniás rendszerek automatizálásának lehetőségeit, együttműködő robotos rendszerek biztonságos alkalmazásával, segítve ezzel a felhasználók és rendszerintegrátorok tevékenységét, valamint egy környezetbarát és kiemelten hatékony növénytermesztési eljárás további népszerűsítését.

Részleg