Sikeresen lezárult az INCOM 2021 második napja is

Az INCOM 2021 második napja egy virtuális kerekasztallal indult, ahol a jól ismert, ám ritkán vitatott „az adat az új olaj” tézist vitatták meg a résztvevők.

A 45 perc hosszúságú, kötetlen beszélgetés során az adattudomány relevanciája is téma volt, mondván: ez akár a statisztika új neve is lehet, erősebb IT fókusszal. Az egyik résztvevő arról beszélt, hogyan használt adatelemzést festmények kiegészítéséhez, például hiányzó részeket pótolt ki mesterséges intelligencián alapuló algoritmussal, ami a környező elemek alapján egészítette ki a hiányos képet. Ez a technológia akár a kultúramegőrzésben is hatalmas szerephez juthat.

A keddi plenáris előadást Jürgen Beyerer professzor tartotta, aki a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás használatával történő termelési folyamat-optimalizálást választotta témának. „Az MI és a gépi tanulás segíthet felgyorsítani a termelési folyamatok érettségét, hogy az új termékek piacra bocsátásánál jelentős mennyiségű időt takarítsunk meg” – írta absztraktjában a professzor.

Az INCOM 2021 második napján a résztvevők tizenhét előadást hallgathattak, öt különböző virtuális szobában. A fejlett gyártás, a robotika, a mesterséges intelligencia és a szimuláció témája mind fontos elemei voltak az eseménynek.