Sikeres PhD Workshop a SZTAKI-ban, osztrák látogatókkal

A SZTAKI (Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet) és a TU Vienna (Bécsi Műszaki Egyetem) által közösen szervezett PhD Workshop május 4-5-én zajlott Budapesten. A kétnapos rendezvényen a két intézet kutatói mutatták be munkájukat és eredményeiket, az osztrák és magyar résztvevők pedig együttműködési lehetőségeket is felvázoltak.

Váncza József
Váncza József, a Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratórium vezetője

A program első napját Váncza József, a Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratórium vezetője nyitotta, A SZTAKI Innovációs és Demonstrációs Terében különféle demonstrációkat is bemutattak a kutatók. Az eseményt ember-gép együttműködésről szóló előadások követték, ahol az osztrák és magyar kutatók együttműködésben dolgozó robotokra, mesterséges intelligenciára és gyártástervezésre vonatkozó eredményeiket osztották meg a hallgatósággal.

A második napon, május 5-én, a rendezvény több előadással folytatódott, többek között ipari segédrendszerek, adatelemzés, gépi tanulás és döntéstámogató rendszerek témakörökben. A résztvevőknek lehetősége nyílt egymással beszélgetni és kapcsolatokat építeni a kávészünetek során.

 

 

Csatolmányok