Rengeteg érdeklődő látogatta meg a SZTAKI-t a 2022-es Kutatók Éjszakáján

A SZTAKI két év kihagyás után először fogadott személyesen látogatókat a tudománynépszerűsítő rendezvénysorozat résztvevőjeként. A 2022. szeptember 30-i eseményen a látogatók már délután kettőkor találhattak maguknak elfoglaltságot, ugyanis ekkor nyitott az első program: ördöglakatok és logikai játékok a Kende utcai épület közösségi terében.

Este hattól aztán a többi program is elindult: meg lehetett látogatni a nyáron átadott Innovációs és Demonstrációs Teret, hogy robotokkal és azok tudományos demonstrációival ismerkedjenek a látogatók; előadások indultak az öregedés órákról, azaz a biológiai kort meghatározni képes mesterséges intelligencia eszközökről; az érdeklődők megismerkedhettek a vaskori Duna út történetével és virtuális bejárásával, illetve a LIDAR-okkal és azok környezetfeltérképező képességeivel; valamint tárlatvezetések indultak a SZTAKI Lágymányosi épületének aulájában található „A múltból a jövőbe” című kiállításon. Ez utóbbi programról virtuális, videós körvezetés is készült, ezt alább lehet megtekinteni.

A programok este háromnegyed kilencig tartottak, az eseményről készült képgalériánkat a Facebookon lehet megnézni, ezen a linken.