Összeadni tanul a robot – a SZTAKI is részt vesz a HU-MATHS-IN Challenge Daysen

A SZTAKI is részt vesz a győri Széchenyi István Egyetem és a Magyar Ipari Innovációs Matematikai Szolgáltatási Hálózat által szervezett HU-MATHS-IN Challenge Days rendezvénysorozaton. A március 4-i előadásszéria fókuszában a mérnöki tudomány és a matematika kapcsolata áll majd, de szó lesz a gépi tanulásról és arról is, hogyan tanul a robot számolni.

A SZTAKI-ból előadást tart Beregi Richárd kutatómérnök, aki a SZTAKI-ban létrejött Ipar 4.0-s megoldásokról beszél majd, kitér az ezek által felvetett kérdésekre, problémákra is, valamint arra, hogyan köti össze a matematika univerzális nyelvként a különböző tudományokat.

Szintén előad Tipary Bence kutatómérnök, aki a gépi kiszolgálásról prezentál. Horváth Markó tudományos munkatárs a modern gyártástervező-rendszerekkel szembeni elvárásokról tart előadást, Kádár Botond, az EPIC InnoLabs Kft. ügyvezetője az ipari digitalizációról és konkrét nemzetközi projektekről beszél majd.

Rehák Bálint, a Bosch Rexroth Kft. munkatársaként az Ipar 4.0 megoldások világába nyújtott betekintést, az eseményt pedig egy kerekasztal beszélgetés zárja majd, amit a SZTAKI Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratórium vezetője, Váncza József moderál. Az esemény SZTAKI-n belüli szervezője Kis Tamás tudományos tanácsadó, kutató.

A nyilvános rendezvényt az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség is támogatja. További részletekért és az online eseményhez való csatlakozásért látogassanak el a HU-MATHS-IN Challenge Days hivatalos weboldalára!