Németországban mutatkoztak be a SZTAKI által koordinált nemzeti laboratóriumok

Az Információs és Technológiai Minisztérium és a Berlini Magyar Nagykövetség szervezésében 2022. március 23-án a német közönségnek is bemutatkoztak a nemzeti laboratóriumok, köztük a SZTAKI által koordinált Autonóm Rendszerek Nemzeti Laboratórium (ARNL) és Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium (MILAB) is.

A „Nemzeti Laboratóriumok bemutatása” című rendezvényre Berlinben került sor. Elsőként „Nemzeti Laboratóriumok a magyarországi innovációs ökoszisztémában” címmel Gulyás Tibor, az Információs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára tartott előadást. Ezt követően az egyes nemzeti laboratórium szakmai vezetők mutatták be szervezeteiket. A SZTAKI-ból Prof. Dr. Gáspár Péter az Autonóm Rendszerek Nemzeti Laboratórium, Dr. Benczúr András pedig a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium tevékenységét ismertették a német szakmai közönség előtt.

A koronavírus korlátozások miatt a helyszínen csak harminc fő vehetett részt a rendezvényen, közel nyolcvanan online, elő közvetítés formában követték az eseményt, amelynek így összesen mintegy 110 résztvevője volt.