Munkatársaink külföldön is bekapcsolódnak a Kutatók Éjszakája programsorozatba

A Kutatók Éjszakáját Európa-szerte megrendezik a tudomány népszerűsítésére. Ezen az eseménysorozaton intézetünk már évek óta megnyitja kapuit az érdeklődök előtt, és idén először kutatóink külföldön is tartanak látványos bemutatókat. Márkus Zsolt László és Weisz Zsolt a bulgáriai Burgaszban mutatják be az eLearning Osztály eredményeit a Kutatók Éjszakája helyi rendezvényén.

Az eLearning Osztály munkatársai a bulgáriai Burgaszban az UNESCO által támogatott Digital Presentation and Preservation of Cultural and Scientific Heritage - DiPP2018 konferencián vesznek részt szeptember végén, ahol Márkus Zsolt László meghívott előadóként tart előadást. Szeptember 28-án a konferencia helyszínén demonstrációval vesznek részt az Európai Kutatók Éjszakája eseménysorozatban. A következő témákban tartanak bemutatókat:

  1. Történelmileg jelentős, a keleti-ortodox kultúrát és művészetet reprezentáló épületegyüttesek 3D interaktív bemutatója: templom és monostor épületegyüttesek  - építészet, freskók és ikonok
  2. Kísérleti webes játék a trák civilizáció és kultúra interaktív bemutatására és tanulmányozására
  3. BOOK@HAND BIDL (Bulgarian Iconographical Digital Library) mobil virtuális képtárának bemutatása

A magyarországi programokról itt tájékozódhatnak az érdeklődők.

Projektpartnerek