Mesterséges intelligencia és az orvosi képalkotás - folytatódott a MILAB Meetup

Folytatódott a HUN-REN SZTAKI által koordinált Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium (MILAB) 2023. őszén indított meetupsorozata.  A rendszeresen, havonta egy alkalommal, délutánonként ismétlődő rendezvény célja, hogy több, rövid előadás után, lehetőséget adjon kötetlen beszélgetés keretében a kérdések megvitatására, networkingre. A meetup kiemelt figyelmet fordít a fiatal kutatókra, hallgatókra.

 

A mostani, 2024. május 14-én, kedden, 17 órától tartott meetup központi témája a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazása az orvosi képalkotásban volt.

Az eseményen előadott Horváth Péter, Szegedi Biológia Kutatóközpont laborvezetője. Szintén előadást tartott, Szécsi László, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Irányítástechnika és Informatika Tanszékének egyetemi docense, "Műtéti tervezés virtuális valóságban" címmel.

A meetupon előadott, Weiss Béla, a HUN-REN SZTAKI Gépi Érzékelés Kutatólaboratóriumának tudományos munkatársa is, "Mesterséges intelligencia módszerek agyi képalkotó adatok minőségellenőrzésére és harmonizálására" címmel.