A koronavírus és a termelésütemezés álltak a DET 2021 második napjának fókuszában

A háromnapos Digital Enterprise Technology (DET) esemény második napján a SZTAKI egykori kutatója, Dr. Gyulai Dávid tartott plenáris előadást. A rendezvényt a pandémia miatt online tartja az intézet, október 13-án, szerdán zárul. Az első nap összefoglalója ide kattintva olvasható.

A DET második napja plenáris előadással indult: Dr. Gyulai Dávid, a SZTAKI korábbi kutatója, a Western Digital munkatársa We deliver digital: advanced analytics approaches supporting efficient design, planning and operation of distribution networks in the semiconductors industry címen beszélt a félvezetők termelési és ellátási nehézségeiről, kitérve a koronavírus-világjárvány okozta további kihívásokra.

„A digitális analitikai eszközök támogatják a vállalatokat abban, hogy gyors és magas színvonalú megoldásokat találjanak ezekre a kihívásokra: az előadás egy sor fejlett hálózattervezési, szállítási, tervezési és végrehajtási támogató eszközt mutat be. Ezek az eszközök kombinálják az optimalizálási technikákat az adatelemzéssel és a szimulációval, kihasználva a Big Data és az IoT, valamint a rugalmas logisztikai szolgáltatási modellek, mint lehetővé tevő eszközök. Különböző példák kerülnek bemutatásra arra vonatkozóan, hogy ezek a technikák hogyan segíthetnek betekintést, áttekintést és különösen előrelátást nyerni egy félvezető/IT hardvergyártó globális logisztikai hálózatában. Ezen eszközök általános célja a szolgáltatási szint maximalizálása, a digitális termékek és szolgáltatások időben, magas minőségben és ésszerű költségekkel történő szállítása az ügyfelek számára, még a folyamatosan változó külső befolyásoló tényezők mellett is” – olvasható a keynote hivatalos ismertetőjében.

A nap további részében tudásátadásról, gyártástechnológiákról, a termelési költségek hatékony kiszámításáról hallgathattak előadásokat az érdeklődők. Szó esett többek között a polimeres szénszál fúrási technikájáról, a flexibilis gyártási rendszerek szimulációs lehetőségeiről, a digitális ikerről és az AGV flották dinamikus környezetben történő menedzseléséről.

A DET 2021 október 13-án, szerdán is folytatódni fog, ez lesz a háromnapos rendezvény utolsó napja. A szerdai keynote-ot Yingguang Li, a kínai Nanjing University of Aeronautics and Astronautics professzora tartja majd, New curing principles and technologies in composite part manufacturing and cultivation of innovative talents címmel. További részletek és teljes program a rendezvény hivatalos weblapján található.