Kollégánk, Dr. Viharos Zsolt János bírálói tevékenységének elismerése a Measurement nemzetközi tudományos újság által

Dr. Viharos Zsolt János a Mérnöki és Üzleti Kutatólaboratórium tudományos főmunkatársa elismerésben részesült a Measurement újságban végzett bírálati tevékenységéért.

Szenior kutatóink közül sokan tagjai nemzetközi tudományos szervezeteknek, amelyek tipikusan gazdái és kiadói rangos tudományos újságoknak, szervezői tudományos konferenciáknak. Kollégánk, Dr. Viharos Zsolt János aktív tagja a Magyarországon 1958-ban alapított (!),  és jelenleg is budapesti székhellyel rendelkező  International Measurement Confederation (IMEKO) tudományos szervezetnek.

Nemzetközi szervezet hazai alapítása, különösen az 50-es évek végén és napjainkban a központ hazánkban tartása igencsak komoly elismerése a hazai kutatói és tudománypolitikai aktivitásnak. Kollégánk két tisztséget is betölt, 2012 óta a szervezet „TC10 on Technical Diagnostics” (Műszaki diagnosztika) bizottságának tudományos titkára, 2013 óta pedig a szervezet Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke.

A tisztségeiből és az aktivitásából adódóan rendszeresen felkérést kap az IMEKO első számú, rangos, nemzetközi tudományos folyóiratához, a Measurement újsághoz beérkező tudományos cikkek kiértékelésére és bírálatára. A folyóirat impakt faktora az elmúlt időszakban folyamatosan növekedett, ún. Q1-es besorolású, rangos folyóirat, amelyhez évről-évre egyre több cikk(jelölt) érkezik be, viszont az elfogadási arány továbbra sem túl magas.

A 2017-es évben kollégánk kiemelkedően sok cikk bírálatában vett részt, amely hozzájárulást a Measurement újság nemrégiben elismerésben részesített.

Dr. Viharos Zsolt János