Kalmár-díjat kapott Szirányi Tamás, a SZTAKI Gépi Érzékelés Kutatólaboratóriumának vezetője

2021-ben a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) Kalmár-díjat adományozott Prof. Dr. Szirányi Tamásnak, a SZTAKI Gépi Érzékelés Kutatólaboratórium vezetőjének, a BME KJK egyetemi tanárának a gépi látás, számítógépes képérzékelés, -feldolgozás terén végzett több évtizedes munkájáért. 

Szirányi Tamás a társaság 25 éve életre keltett NJSZT Képfeldolgozók és Alakfelismerők Szakosztályának alapító elnöke. A díjat az NJSZT a magyar kibernetika úttörőjéről, Kalmár Lászlóról nevezte el. A Kalmár-díjjal a számítástechnika alkalmazása területein elért kimagasló eredményeket ismeri el.

A díjakat a járványhelyzet miatt online tarott DEEP IT – jövőképek, háttértendenciák című konferenciáján jelentette be annak a tizenkét hazai, informatikai területen dolgozó szakembernek a nevét, akiknek munkáját 2021-ben plakettekkel és emlékérmekkel ismeri el. Az NJSZT idén tizenkét hazai informatikai szakembert díjazott, illetve átadták az IVSZ-szel és az Infotérrel közös Kovács Attila-díjat is az év informatikai újságírójának. A teljes listáját itt lehet megnézni.