A HUN-REN SZTAKI-ban tartották a 12. ICMCE konferenciát

2024. január 25-26. között a HUN-REN SZTAKI-ban zajlott a 12. International Conference on Mechatronics and Control Engineering (ICMCE).

Az ICMCE évente megrendezett fóruma a különböző tudományágak kutatóinak és tudósainak, ahol a mechatronika és az irányítástechnika témájával foglalkozó területek élvonalbeli kutatásairól szerezhetnek ismereteket, vitathatják meg ötleteiket, cserélhetnek információkat. A konferencia Nemzetközi Tanácsadó Bizottságának tagja prof. Dr. Bokor József, a HUN-REN SZTAKI tudományos igazgatója, a Program Bizottság társelnöke prof. Dr. Gáspár Péter, a Rendszer és Irányításelméleti Kutatólaboratórium vezetője, az Autonóm Rendszerek Nemzeti Laboratórium (ARNL) szakmai vezetője.

A konferencia első napján a résztvevők a HUN-REN SZTAKI Innovációs és Demonstrációs Terében megtekintették az intézet és az ARNL legfrissebb kutatásaihoz kapcsolódó demonstrációkat.

A nyitóelőadást a második napon Prof. Olivier Sename, a francia Grenoble Egyetem (Grenoble INP) professzora tartotta. Az egész napos programon keynote előadások után a résztvevők több párhuzamos szekcióban, különféle témákban hallgathattak előadásokat.