Elosztott Tudásgráfok – 1. műhelykonferencia: Az elosztott tudásgráfok fogyasztói a digitális térben, az iparban és az űrkutatásban

2022. február 16-án az Elosztott Tudásgráfok (Distributed Knowledge Graphs) EU COST projekt megrendezte első műhelykonferenciáját, Az elosztott tudásgráfok fogyasztói a digitális térben, az iparban és az űrkutatásban címmel. Az online eseményen két szekcióban összesen hét prezentációt láttak a résztvevők.

A műhelykonferencia elsődleges célja a Horizon Europe Digitális tér, Ipar és Űrkutatás (Digital, Industry and Space) fókuszterület áttekintése volt, a tudáskonstrukciók alkalmazása és felhasználása szempontjából. Az alkalmazási területek a gyártástól az okos mezőgazdaságig sok területet öleltek fel, és számos új koncepció is bemutatásra került, mint a Sentient Web, a sztigmergikus koordináció, temporális logikán alapuló irányítás, stb. Összefoglalva, a résztvevők számos különböző példát láttak arra, hogy az állapottér RDF-ben történő ábrázolásával, az előadók már létező érvelési eszközöket és kommunikációs protokollokat tudtak használni robotok és intelligens eszközök irányítására. A műhelykonferencia programja  tartalmazza az előadásokat valamint a szekciókról készült felvételekre mutató hivatkozást.

Az előadásokat követően egy virtuális poszter-szekció is megvalósulhatott a gather.town alkalmazáson, ahol kérdezni és a szerzőkkel beszélgetni is lehetett.

 DKG első műhelykonferencia

A műhelykonferencia szervezői:

  • Kimberly Garcia, Sankt Gallen-i Egyetem, Svájc
  • Andreas Harth, Erlangen-nürnbergi Egyetem és Fraunhofer IIS, Németország
  • Micsik András, ELKH SZTAKI, Magyarország
DKG hír borítókép