Bolyai-emléknap: rangos elismerésben részesülhettek a HUN-REN SZTAKI kutatói az MTA-tól

2024. szeptember 18-án adta át a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) az MTA Bolyai Kutatási Ösztöndíjakat a Pesti Vigadóban. A Magyar Tudományos Akadémia legkiemelkedőbb fiatal kutatóknak járó, magas presztízsű országos támogatását 160-an vehették át a Bolyai napon. A HUN-REN SZTAKI 4 kutatóját is elismerték.

Az ünnepségen Freund Tamás, az Akadémia elnöke az akadémiai támogatásról szólva azt mondta, hogy az egyszerre elismerés és ösztönzés. Az MTA azért adja, hogy elismerje a fiatal kutatók eddigi munkáját, egyben ösztönözze őket a folytatásra.

2024-ben Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat kapott Csató László, a HUN-REN SZTAKI Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratórium, Operációkutatás és Döntési Rendszerek Kutatócsoport tudományos munkatársa; Kerepesi Csaba, a HUN-REN SZTAKI Mesterséges Intelligencia Kutatólaboratórium, BioAgeAI kutatócsoportjának tudományos munkatársa; Weiss Béla, a HUN-REN SZTAKI Gépi Érzékelés Kutatólaboratóriumának tudományos munkatársa. 

Emellett Lovas Róbert, a HUN-REN SZTAKI igazgatóhelyettese, a Párhuzamos és Elosztott Rendszerek Kutatólaboratórium vezetője 2020 és 2023 között végzett kiemelkedő kutatói munkájáért Bolyai-emléklapot vehetett át az MTA Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriumanak elnökétől, Tulassay Tivadartól.