75. születésnapján köszöntötték Prof. Dr. Rudas Imrét

2024. május 21. és 25. között Siófokon és Temesváron tartják az IEEE 18th International Symposium on Applied Computational Intelligence and Informatics (SACI 2024) nemzetközi konferenciát. A SACI 2024 konferencia fókusza az alkalmazott informatikai intelligencia elmélete és gyakorlata.

A SACI-t Prof. Dr. Rudas Imre, az Óbudai Egyetem alapító rektora indította. Rudas Imre 2024-ben töltötte be 75. életévét, ezért a konferencia keretében felköszöntötte Prof. Dr. Monostori László, a HUN-REN SZTAKI igazgatója és Prof. Dr. Bokor József, a HUN-REN SZTAKI tudományos igazgatója.

Rudas Imre 1949-ben, Budapesten született. A Bánki Donát Gépipari Műszaki Főiskolán 1971-ben gépgyártástechnológus üzemmérnöki, az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen 1977-ben kitüntetéses alkalmazott matematikusi oklevelet szerzett. 1987-ben a műszaki tudomány kandidátusa, 2004-ben az MTA Doktora fokozatot szerzett. Főbb kutatási témái: fuzzy rendszerek, fuzzy irányítás, robottechnika, robotirányítás, számítógéppel segített folyamattervezés, soft computing. Több nemzetközi folyóirat, többek között az IEEE Transactions on Industrial Electronics szerkesztő bizottsági tagja.

2003-tól 2014-ig a Budapesti Műszaki Főiskola (BMF), illetve jogutódja, az Óbudai Egyetem (ÓE) rektora. 2008-2009 között a Magyar Rektori Konferencia elnöke, a Magyar Fuzzy Társaság elnöke, a Nemzetközi Fuzzy Társaság (IFSA) alelnöke, a Villamosmérnökök Magyarországi Egyesületének (IEEE Hungary Section) alelnöke, valamint tagja a Magyar Mérnökakadémia elnökségének. A Kassai Műszaki Egyetem és a Temesvári Műszaki Egyetem díszdoktora.