A SZTAKI is zsűrizett a 2022-es Techtogether versenyen

A 2022-es  Ipar Napjai és Automotive Hungary keretében megrendezték Techtogether tavaszi versenyét. A verseny zsűrizésében a SZTAKI is részt vett. Az idei győztes a BME, a második helyen Student TechLab1, a harmadik helyen pedig a StudentTechLab3 végzett.

Először a vállalati feladatokat legjobban megoldó csapatok kaptak díjat az adott társaságtól. Az Arago Green Technologies Kft. feladatának legügyesebb megoldóját díjazták,a BME Formula Racing Team 3-as csapatát. A Hepenix Kft. feladatát a StudentTechLab3 oldotta meg a legjobban. A Hepenix Kft. a BME Motorsportot különdíjban részesítette. A KUKA Hungária Kft. díját a StudentTechLab2 nyerte. A Kvalix Automatika Kft. a BME Motorsport csapatát díjazta. Az msg Plaut Hungary Kft. által megadott feladatot a legügyesebben a StudentTechLab1 oldotta meg. A PMT Szerszámgép Kft. díját a BME Motorsport csapata nyerte. A DEAC BairZ diákjai a a Rohde & Schwarz Hungária Szolgáltató Kft. feladatát oldották meg a legügyesebben. Az SMC Hungary Kft. feladatát öt csapat tudta tökéletesen megoldani, de a leggyorsabban és a legkevesebb segítséggel az Airrari-STECO Team-2 dolgozott. A Tequa International Kft. díját  StudentTechLab3-as csapata. 

A SZTAKI feladatát szintén az Airrari-STECO Team-2 végezte el a legjobban, az ezért járó díjat Dr. Haidegger Géza tudományos tanácsadó adta át. A SZTAKI által kiadott feladat kollaboratív robotikáról, biztonságról,  modellezésről szólt.

A Trenkwalder Recruitment Kft. feladata egy targoncaszimulátor vezetése volt, ezt a legügyesebben az Airrari-STECO Team 1 tagja oldotta meg.  Idén először az autopro.hu is adott feladatot a versenyzőknek, a marketing elemzésről szóló feladványt a PEngineers végezte el a legjobban.

Összesítettben bronzérmet a StudentTechLab 3 csapata kapta, az ezüstérmet a StudentTechLab 1-es csapata nyerte el, az aranyérmes helyet a BME Motorsport nyerte el. Ez az idei első Techtogether verseny volt, ősszel – október 18-19-én – jön a második forduló.

Forrás: autopro.hu